ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ HAPENNING ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Dimitri  Semsis,ATHENS STATE ORCHESTRA
Σεμινάριο Εγχόρδων της ΣΟΝ & Ρεσιτάλ Βιολιού Δημήτρη Σέμση
11 Ιανουαρίου 2016
image-sfmt-1
Κοπή Πίτας ΣΦΜΤ & ΣΟΝ – ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ – Κυρ 14 Φεβ. – 18.00
7 Φεβρουαρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ HAPENNING ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ_23-12-15_3

Λίγο πριν να γιορτάσουμε την Θεία Γέννησή Του, από αγόρια και κορίτσια, που αποτελούν την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, είχαμε την ευτυχία ν’ απολαύσουμε όμορφες μουσικές. Κι αυτό το σπάνιο δώρο μας χαρίστηκε έξω, στο δρόμο, έγινε κτήμα όλων των περαστικών από την Ασκληπιού εκείνο το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου.

Το πρώτο μας άκουσμα ήταν ένα ελαφρύ εμβατήριο του συνθέτη Charles Woodhouse με τίτλο: ”The Valiant Knight” [”Ο ιππότης Βάλιαντ”]. Ίσως σε πολλούς από εσάς το όνομα Valiant να θυμίζει το μυθιστόρημα ”Ivanhoeτου Walter Scott.

Ακολούθησε το παραδοσιακό Αγγλικό τραγουδάκι: ”We wish you a merry Christmas” [”Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα”]. Η καλοπαιγμένη επανάληψη του θέματος μας μετέφερε στην Αγγλία του 19ου αι. μια παραμονή Χριστουγέννων που όλοι περίμεναν την πουτίγκα από σύκα ή δαμάσκηνα άλλες φορές!

”Santa Claus is coming to town” [”Ο Άγιος Βασίλης έρχεται στην πόλη”]. Η σύνθεση ανήκει στον John Fred Coots με στιχουργό τον Haven Gillespie. Δίχως αμφιβολία έχουμε ακούσει πολλές εκδοχές του τραγουδιού. Οφείλω να ομολογήσω πως η δική τους απόδοση με ταξίδεψαν σε άλλα Χριστούγεννα, τότε που οι άνθρωποι ήταν πιο αθώοι, το Πνεύμα της Γιορτής πλανάτο στους πολύβουους δρόμους και οι ευχές έδειχναν να έχουν ειλικρίνεια. Το μουσικό θέμα παίχθηκε με σοβαρότητα και μου άφησε την εντύπωση πως δεν μου έλειπε καμία νότα…

Στίχοι: Κarl Enslin, Μουσική: Benedikt Widmann. Το κείμενο γράφτηκε από τον Karl Ένσλιν σε μια παραδοσιακή γερμανική λαϊκή μελωδία. Ο τίτλος του: ”Kling Glöckchen klingelingeling” [σε ελεύθερη μετάφραση: “Κάλαντα”]. Ανάλαφρο μουσικό κομμάτι με παιχνιδιάρικη διάθεση, θυμίζει τον ήχο από καμπανούλες!

Κρίμα που η όμορφη παρουσία τους ήταν τόσο σύντομη. Μας αποχαιρέτησαν με το ενθουσιώδες εμβατήριο του John Philip Sousa: “The belle of Chicago” [“Η ωραία του Σικάγο”].

Ο κόσμος που είχε μαζευτεί συμμερίστηκε αυτόν τον ενθουσιασμό και στο τέλος καταχειροκρότησε την ορχήστρα των παιδιών που έδωσαν την ψυχή τους στην επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Τους αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια όπως επίσης και στον Δάσκαλό τους, αλλά και Διευθυντή της Ορχήστρας τον κ. Δημήτρη Κτιστάκη. Θα πρέπει  να υπογραμμιστεί η υποστήριξη της ΣΟΝ από το ‘Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τον Δήμο Τρικκαίων.

Ευχή και παράκληση όλων οι συχνές εμφανίσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων όχι μόνον επετειακώς, αλλά και έτσι…. χωρίς πρόγραμμα!

κείμενο : Μ.Τ-Π

Το “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ” ειναι δωρητής του ΣΦΜΤ και συγκεκριμένα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Συλλόγου