Σεμινάριο Εγχόρδων της ΣΟΝ & Ρεσιτάλ Βιολιού Δημήτρη Σέμση

KAVRAKOS2
Λυρικό Τραγούδι – Master Class – Τρίκαλα Μαιος 2016
10 Ιανουαρίου 2016
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ_23-12-15_3
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ HAPENNING ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
11 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάριο Εγχόρδων της ΣΟΝ & Ρεσιτάλ Βιολιού Δημήτρη Σέμση

Dimitri  Semsis,ATHENS STATE ORCHESTRA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σεμινάριο Εγχόρδων της ΣΟΝ Σάββατο 30 Ιαν 2016

Ρεσιτάλ Βιολιού Δημήτρη Σέμση Κυριακή 31 Ιαν 2016

 Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων είναι στην ευχάριστο θέση να ανακοινώσει την έλευση στην πόλη μας για την διενέργεια ενός σεμιναρίου υψηλού επιπέδου εγχόρδων του εξάρχοντος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών βιολιστή  κ. Δημήτρη Σέμση.

 Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Σέμσης την δεύτερη ημέρα της παραμονής του στην πόλη μας, θα δώσει ένα μοναδικής πρωτοτυπίας ρεσιτάλ που στο πρώτο του μέρος θα παρουσιαστεί ο τρόπος που κτίζεται ένα μουσικό έργο. Ουσιαστικά είναι ένα μάθημα μουσικής μορφολογίας (κυρίως αφορά την φόρμα “σονάτα”) που όμως μιλάει και για τρόπους έκφρασης της μουσικής μέσα από τονικότητα, ρυθμό, ηχόχρωμα, ένταση και άλλα. Και βέβαια διευκολύνει τους ακροατές, μικρούς και  μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα τα μουσικά έργα που ακούν. Φυσικά όλα αυτά δεν  γίνονται υπό μορφή  διάλεξης αλλά παρουσιάζονται παράλληλα με την ζωντανή εκτέλεση.

Το  δεύτερο μέρος  περιλαμβάνει ένα κανονικό ρεσιτάλ διάρκειας 30-35 λεπτών με έργα του ρεπερτορίου του κου Σέμση. Στο ρεσιτάλ αυτό θα παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση η σονάτα για βιολί και πιάνο του Niels Gade, (*) ενός ιδιαίτερα ωραίου ρομαντικού έργου που για κάποιο παράξενο λόγο είναι άπαιχτο ακόμη στην Ελλάδα. Τον κ. Σέμση θα συνοδέψει στο πιάνο η κα Δήμητρα Ματζουράτου.

 Η Εκδήλωση αυτή εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σταθμό στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας σε συνδυασμό με το σεμινάριο εγχόρδων που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Η είσοδος στο Πνευματικό Κέντρο θα γίνει με Δελτία Εισόδου που θα διανεμηθούν κατά προτεραιότητα στα μέλη του ΣΦΜΤ και της ΣΟΝ , στα ωδεία – μουσικές σχολές και το Μουσικό Σχολείο και στην συνέχεια στο ευρύτερο κοινό, μαζί με το πρόγραμμα  που θα είναι διαθέσιμο από την Κυριακή 17 Ιαν 2016.

Τα Δελτία Εισόδου θα είναι διαθέσιμα και στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης που έχει καθορισθεί για τις 11.30 της Κυριακής 31 Ιαν 2016.

Σχετικά με το σεμινάριο

Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη της ΣΟΝ που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο κατόπιν επιλογής από τον Δντή – Μαέστρο της ΣΟΝ .
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους της Δωροθέας Σχολής
Η έναρξη προβλέπεται για τις 11.00 του Σαββάτου και ή λήξη του περί την 19.30 με μια διακοπή από 14.30 έως 17.30

Ο κ.ΣΕΜΣΗΣ υπάρχει πιθανότητα να παραστεί και να διευθύνει για λίγο την πρόβα της ΣΟΝ την Κυριακή 31 Ιαν 2016

Δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο μπορούν να υποβάλλονται κατόπιν επικοινωνίας με τον Δντή – Μαέστρο την ΣΟΝ στο face book ή με την συμπλήρωση απλής αίτησης που θα είναι διαθέσιμη στην Δωροθέα Σχολή κατά την διάρκεια της πρόβας της ΣΟΝ τις Κυριακές 10, 17, 24 Ιαν 2016.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 693 2240980 και 6998 377 332

Το “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ” ειναι δωρητής του ΣΦΜΤ και συγκεκριμένα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Συλλόγου

(*) https://en.wikipedia.org/wiki/Niels_Gade