Η Χορωδία Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ στα Τρίκαλα – Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο Master Class Λυρικού Τραγουδιού
17 Μαρτίου 2016
IMG_2053 - ΓΙΑ ΔΤ
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
7 Απριλίου 2016

Η Χορωδία Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ στα Τρίκαλα – Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΕΡΤ ΧΟΡΩΔΙΑ_1

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων, πρωτοπορώντας για μία ακόμη φορά, παρουσιάζει στο φιλόμουσο Τρικαλινό απαιτητικό κοινό τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ σε μια και μοναδική εμφάνιση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 21.00μ.μ.

Ένα σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης είναι ότι τη Χορωδία, διευθύνει ο Μαέστρος και Δάσκαλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του ΣΦΜΤ Δημήτρης Κτιστάκης, που από τον Ιανουάριο του 2016 συνεργάζεται τακτικά με τη Χορωδία ως Μαέστρος της.

Η   Χορωδία  της  ΕΡΤ  ιδρύθηκε  το  1977 από  το Μάνο Χατζιδάκι, Διευθυντή  τότε  του  Τρίτου Προγράμματος της Ραδιοφωνίας, ως «Χορωδία του Τρίτου», σε συνεργασία με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, που υπήρξε ο οργανωτής και βασικός διευθυντής της έως σήμερα.

Η Χορωδία, που άρχισε με 18 μέλη και σήμερα αποτελείται από 55 χορωδούς, αναδείχθηκε σύντομα ως το καλύτερο χορωδιακό σύνολο της χώρας. Στο ρεπερτόριό της, που αριθμεί πάνω από 900 συνθέσεις, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων έργα για χορωδία και ορχήστρα των: J.S.Bach, C.P.E. Bach, Bacalof, Beethoven, Berlioz, Bernstein, Brahms, Bruckner, Corette, Debussy, Dvorak, Faure, Haydn, Kancheli, Kodaly, Liszt, Mahler, Mendelssohn, Milhaud, Mozart, Orff, Pergolesi, Prokofiev, Rossini, S.Saens, Shostakovich, Fl. Schmith, Schubert, Schumann, Scriabin, Stravinsky,Verdi, Vivaldi.

Στο ρεπερτόριο της Χορωδίας ανήκουν επίσης και οι όπερες: Αida (Verdi), Capuleti e Montechi (Bellini), Norma (Bellini), Carmen (Bizet), Lucrezia Borgia (Donizetti), Les Troyens (Berlioz), L’Orfeo (Monteverdi), Die Zauberflote (Mozart), Cosi fan tutte (Mozart), Don Giovanni (Mozart), Le Nozze di Figaro (Mozart), La Traviata (Verdi), Tristan und Isolde (Wagner), H επιστροφή της Ελένης (Μικρούτσικος), Ο γυάλινος κύκλος (Μαραγκόπουλος) και Ρέα (Σαμάρας).

Στη διαμόρφωση του ρεπερτορίου της δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις Ελληνικών έργων, από τα οποία 46 είναι για χορωδία και ορχήστρα.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει χορωδιακά από έργα της αναγέννησης, της όπερας, σπιρίτσουαλ , τζαζ καθώς και τραγούδια από τον Κύκλο «Δωδεκανησιακά τραγούδια».

Η όλη εκδήλωση που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσεων Α’ εξαμήνου του ΣΦΜΤ (Κύκλος : Μεγάλα Μουσικά Σύνολα στα Τρίκαλα) και υλοποιεί το στόχο του Συλλόγου για συνεργασίες με μουσικά σύνολα επιπέδου.

Προκειμένου να χαρεί τη Χορωδία μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, η τιμή του εισιτηρίου καθορίστηκε στο εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο των 7 € για ενήλικες και των 5 € για μαθητές και σπουδαστές.

Εισιτήρια προπωλούνται από 29/3 : Δισκορυχείον – Βιβλιοπωλεία: Κηρύθρες – Τσιοπελάκου – Πανουργιά – Επιλογή

Εισιτήρια θα διατίθενται στο Πνευματικό Κέντρο από 19.30 την ημέρα της εκδήλωσης

 Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει με δωρεά του

 τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων

Χορηγοί της εκδήλωσης : ΚΑΠΑ-ΧΙ, αγγελική & γιώργος, Τσιλιλής, Φαλτάκας Ο.Ε.