Βιογραφικό Jean-Bernard Marie
10 Σεπτεμβρίου 2017
ΑΡΧΑΙΟΛ. ΜΟΥΣΕΙΟ_2017
ΠΝΟΕΣ ΑΝΕΜΩΝ
9 Νοεμβρίου 2017

Βιογραφικό Eve- Marie CARAVASSILIS

KARAVASILI

Eve- Marie CARAVASSILIS
H Eve-Marie CARAVASSILIS γεννήθηκε το 1982, και άρχισε το βιολοντσέλο σε ηλικία 5 χρονών στο conservatoire του 20ου διαμερίσματος των Παρισίων με την Aleth GEIGER, και κατόπιν με τον Marc LATARJET.
Σε ηλικία δεκατριών χρονών κερδίζει το πρώτο βραβείο παμψηφεί και με συγχαρητήρια της επιτροπής της πόλης των Παρισίων.
Κατόπιν δύο ετών σπουδών με τον Xavier GAGNEPAIN στο Conservatoire National De Région της Boulogne-Billancourt, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο και συγχρόνως σε ηλικία 15 χρονών, μπαίνει μετά από διαγωνισμό στο διάσημο “Conservatoire Nationale Supérieure de Musique de Paris” στην τάξη του Michel STRAOUSS, από όπου κερδίζει το δίπλωμα γενικής μουσικής διαμόρφωσης.
Τον Σεπτέμβριο του 2002 η Eve-Marie ύστερα από διαγωνισμό, μπαίνει πρώτη παμψηφεί στον τρίτο κύκλο τελειοποίησης των σπουδών στην τάξη του Filip MULLER, και τον Ιούλιο του 2004, κάνει έναν κύκλο σπουδών στο “Konzert Exam” στο “Universtät der Kunst” του Βερολίνου, με τον Jens-Peter MAINZ, και τον Eckart RUNGE.
Το 2005, ηχογράφησε σε ζωντανή εκτέλεση το περίφημο κονσέρτο για βιολοντσέλο n1 του Dimitri Sostakovits με την ορχήστρα των αποφοίτων του Concervatoire de Paris, και κατά τη διάρκεια του 2005-2006 είναι μέλος της “Duetsch Opera Orchestra” του Βερολίνου.
Το 2006, το διάσημο γαλλικό κουαρτέτο “PSOPHOS” την επέλεξε να γίνει μέλος του, με το οποίο έπαιξε στις πιο διάσημες αίθουσες συναυλιών: Whigmor Hall του Λονδίνου, Cadogan Hall, Konzertgebow του Άμστερνταμ, Cité de la Musique, Théâtre de Châtelet, La chaux-deFonds, Sale Tchaïkovsky της Μόσχας, Palais de Congrès του Τόκυο….. παίζοντας δίπλα σε διάσημους μουσικούς. Επίσης λαμβάνει μέρος σε διάσημα φεστιβάλ όπως το “City of London Festival”, το “Folles journées” της Νάντης, της Λισαβόνας, της Λαπωνίας, το φεστιβάλ “Musica” στο Στρασβούργο, στο “Orlado Festival”  της Ολλανδίας, στο “Festival de Radio France” του Μονπελιέ στη Γαλλία.
Παράλληλα η Eve-Marie CARAVASSILIS, είναι συχνά προσκεκλημένη να παίζει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες όπως, με την “Waltham Symphony Orchestra” στη Βοστώνη την “Collegium Orpheous” την “Concilioum Musicum” καθώς επίσης και σε πάρα πολλά και διάφορα φεστιβάλ στη Γαλλία, και στην Ευρώπη.
Μεταξύ των διάσημων μουσικών με τους οποίους συνεργάστηκε, μπορούμε να αναφέρουμε μερικούς όπως, τον Patrice FONTANAROSA, Marielle NORDMAN, Bruno PASQUIER, Laurent CABASSO, Augustin DUMAY.
Η Eve-Marie CARAVASSILIS έπαιξε για την Γαλλική Ραδιοτηλεόραση , και για το BBC.
Το 2011 κέρδισε τον διαγωνισμό για την θέση του εξάρχοντα του βιολοντσέλου στην περιβόητη “London Symphonie Orchestra” της Αγγλίας , όπου σήμερα είναι μόνιμο μέλος.
Με την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου έπαιξε υπό τη διεύθυνση των πιο μεγάλων μαέστρων της εποχής μας, Patrick BOTTI, Marc MINCOFSKY, John-Elliot GARDINER, Daniel HARDING, Michael TILSON-THOMAS, Valery GERGIEV, Sir Simon RATTLE…..
Η Eve-Marie CARAVASSILIS παίζει με γαλλικό ανώνυμο βιολοντσέλο, και με δοξάρι “Bazin” δανεισμένα από το Ίδρυμα μουσικών οργάνων της Γαλλίας.
Παθιασμένη και εκλεκτική, η Eve-Marie CARAVASSILIS, είναι αναγνωρισμένη ομόφωνα ως το ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Η Eve-Marie CARAVASSILIS ξεχωρίζει ιδιαίτερα με την μεγάλη ποικιλία του ταλέντου της.
Λαμπερή τεχνική, θαυμαστή μουσικότητα και με έναν ήχο ιδιαίτερα σπάνιας ομορφιάς!