Μαέστρος – Δάσκαλος Σ.Ο.Ν.

Βιογραφικό Δημήτρη Κτιστάκη

Ο Δημήτρης Κτιστάκης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Saarbruecken (Γερμανία) αποκτώντας το Δίπλωμα Καθηγητή Πιάνου στην τάξη της Prof. Merscher (2000) καθώς και 3 Μεταπτυχιακά Διπλώματα: Σολιστικό Δίπλωμα Πιάνου με την Prof. Merscher (2004), Διεύθυνση Χορωδίας με τον Prof. Goepfert (2004) και Δίπλωμα Διεύθυνσης Ορχήστρας-Αρχιμoυσικού με τον Prof. Kamioka (2007). Επίσης, υπήρξε μέλος της πειραματικής τάξης του Irvine Gage (Liedduo) επί 2 συναπτά έτη.

Εργάστηκε ως υπεύθυνος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ακαδημίας και ως βοηθός μαέστρου στις χορωδίες του Πανεπιστημίου. Υπήρξε Ιδρυτής και Διευθυντής επί 10 συνεχή έτη φωνητικών συνόλων και Α’ Μαέστρος της πολυβραβευμένης χορωδίας Μadrigalchor Dillingen ενώ παράλληλα διετέλεσε μέλος κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς χορωδίας στη Γερμανία. Ηχογράφησε για το γερμανικό ραδιόφωνο και τηλεόραση. Εμφανίστηκε ως σολίστ, μαέστρος και συνοδός μουσικών συνόλων στη Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία και Ιταλία. Το 2007 απέσπασε την υποτροφία του Ιδρύματος Richard Wagner. Συνδιηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων (2008-2012): Κουρέας της Σεβίλλης, Μιούζικαλ της Πεντάρας, Carmen (Βραβείο Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής), Μαγικός Αυλός, Βαφτιστικός και Traviata.

Από το 2010-2012 δίδαξε το μάθημα Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων Ι & ΙΙ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2012 έως σήμερα είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής των Ορχηστρών του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και του Γυναικείου φωνητικού συνόλου ‘InDonnation’ στη Λάρισα. Εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής στα Μουσικά Σχολεία Λαρίσης και Τρικάλων όπου ανέλαβε και την διεύθυνση χορωδιακών και Ορχηστρικών αντίστοιχα συνόλων.

Από το 2013 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα) στην διεύθυνση (Performance