Σεμινάριο μουσικής δωματίου και συναυλία

Poster_Jazz me to the moon
JΑΖΖ ΜΕ ΤΟ ΤΗΕ ΜΟΟΝ
6 Ιουλίου 2022
afisa_masterclass_1
Συναυλία Μουσικής Δωματίου
10 Σεπτεμβρίου 2022

Σεμινάριο μουσικής δωματίου και συναυλία

afisa_masterclass

Σεμινάριο μουσικής δωματίου και συναυλία

9-11 Σεπτεμβρίου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων πρόκειται να διοργανώσει Σεμινάριο Μουσικής δωματίου από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι μουσικοί που έχουν προσκληθεί για να διδάξουν είναι οι φοιτητές του Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου, Πάρις Ριζάς Πιντζόπουλος και Ivan Illingworth.

Τα σεμινάρια, μια μοναδική εμπειρία για όσους συμμετάσχουν, θα είναι ανοικτά για τα μέλη της ΣΟΝ, σπουδαστές μουσικής από τα ωδεία, μουσικές σχολές, και Μουσικά Σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας. Θα πραγματοποιηθούν στις 9 – 11 Σεπτεμβρίου στα Τρίκαλα, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Γίνονται δεκτά, σύνολα 2 έως 5 ατόμων (τουλάχιστον ένα έγχορδο) χωρίς όριο ηλικίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το σύνολο προτίμησης είναι κουαρτέτο εγχόρδων (βιολί 1, βιολί 2, βιόλα, τσέλο). Το κάθε σύνολο θα παρακολουθήσει 1 – 3 ώρες μαθημάτων (αναλόγως του επιπέδου και του ρεπερτορίου), οι οποίες θα ανακοινωθούν, και θα λάβει μέρος σε μουσική εκδήλωση της Κυριακής.

Θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά όλων των επιπέδων να δουλέψουν κομμάτια μουσικής δωματίου με υψηλού επιπέδου καθοδήγηση, να εμβαθύνουν στην τεχνική του οργάνου, στο ρεπερτόριο, αλλά και να προοδεύσουν καλλιτεχνικά. Τα κομμάτια θα επιλεγούν με βάση το επίπεδο, τις προσωπικές επιθυμίες και τους στόχους του κάθε μέλους του συνόλου. Αν δηλαδή υπάρχει ήδη ένα ντουέτο που θέλει να εμβαθύνει στο έργο του σε συνδυασμό με τους διδάσκοντες, αυτό είναι εφικτό, όπως και το να παρουσιάσει ένα μέλος ατομικά σε συνεργασία με τους διδάσκοντες ένα project δικής του πρότασης ή σε κοινή συμφωνία με τους μουσικούς.

Ευπρόσδεκτα είναι και νεαρότερα μέλη της Ορχήστρας, χωρίς μεγάλη εμπειρία από συναυλίες, ώστε να έχουν την εμπειρία να συμμετέχουν ως μέρος του συνόλου ή των συνόλων που θα προκύψουν, τόσο στο σεμινάριο όσο και στη συναυλία της 11ης Σεπτεμβρίου την οποία θα παρουσιάσουν μαζί με τους προσκεκλημένους μουσικούς.

 

Τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και η παρουσία ακροατηρίου από τα ωδεία της πόλης και μαθητών του Μουσικού Σχολείου είναι επιθυμητή.

 

Καλούμε όλα τα μέλη να συμμετέχουν σε μια μοναδική εμπειρία που θα ανοίξει τους μουσικούς τους ορίζοντες, θα ενισχύσει την διεθνή καλλιτεχνική ανταλλαγή,  την έμνπνευση και τον διάλογο. Εάν ήδη έχετε δικές σας προτάσεις για μουσικά κομμάτια που επιθυμείτε να δουλέψετε, μη διστάσετε να απαντήσετε σε αυτό το email ή μπορείτε να μας τις μεταφέρετε προφορικά στην επόμενη πρόβα, στις 5 Ιουνίου 2022.

 

Δηλώσεις συμμετοχής

Υποβάλλονται στα emails: epintzo@gmail.com  και info@sfmt.gr

Στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει η δήλωση:

  • τα όργανα
  • τα ονόματα των μουσικών και το επίπεδό τους
  • το ρεπερτόριο
  • το όνομα, το τηλέφωνο και το email του ατόμου επικοινωνίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σε θέματα ρεπερτορίου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο: epintzo@gmail.com.

Γενικές  Πληροφορίες

Λένα Πιντζοπούλου: τηλ. 6946023823