Βιογραφικό:Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1972. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, στην τάξη του Γιάννη Αδαμίδη και τις συνέχισε στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του Χρήστου Σαμαρά.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης (δίπλωμα διεύθυνσης ορχήστρας από την τάξη του Uros Lajovic και δίπλωμα σύνθεσης από την τάξη του Erich Urbanner με ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium).

Από το 2001 έως το 2006 διηύθηνε τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Από το 2006 εως το 2011 διετέλεσε Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ.

Έχει διευθύνει την Ορχήστρα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας (RSO Wien), τα σύνολα σύγχρονης μουσικής Klangforum Wien, die reihe και dissonArt, τις κρατικές ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Πατρών, τη Sinfonietta Belgrade,την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Έχει διευθύνει παραγωγές όπερας και μπαλέτου στην Εθνική Λυρική Σκηνή και έχει ηχογραφήσει για την ελληνική και την αυστριακή Ραδιοφωνία. Από το 2010 διδάσκει διεύθυνση ορχήστρας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.