Master Class Λυρικού Τραγουδιού – Gala Όπερας – Συναυλία πέρατος Β΄Περιόδου ΣΟΝ

wp_20160515_20_14_18_pro
NARDA – Μουσικοί Απόηχοι από την Οθωμανική εποχή
29 Σεπτεμβρίου 2016
wp_20160925_12_31_51_pro
ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΟΝ
12 Οκτωβρίου 2016

Master Class Λυρικού Τραγουδιού – Gala Όπερας – Συναυλία πέρατος Β΄Περιόδου ΣΟΝ

AFISA_SON_2016

 

logo_ΣΟΝΤLOGO_MOUSIKIS1 (1)

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2016, έλαβαν χώρα στα Τρίκαλα δύο μεγάλα μουσικά δρώμενα.

  • Το Πανελλαδικό Master Class Λυρικού Τραγουδιού ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ
  • το Gala όπερας και η  Συναυλία πέρατος Β’ Περιόδου της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

            Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων διοργάνωσε και υλοποίησε με επιτυχία το διήμερο Πανελλαδικό Master Class Λυρικού Τραγουδιού ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ με την ενεργή συμμετοχή 11 νέων λυρικών καλλιτεχνών και 30 ακροατών  τόσο από τα Τρίκαλα όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να  διδαχθούν από τον μεγάλο δάσκαλο ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΒΡΑΚΟ και να ακούσουν τις πολύτιμες συμβουλές του σχετικά με την τεχνική τραγουδιού, την ερμηνεία, την σκηνική παρουσία, την τοποθέτηση φωνής και προφοράς. Προπάντων όμως είχαν την τύχη να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές δίπλα σε ένα χαρισματικό άνθρωπο, ένα από τους μεγαλύτερους βαθύφωνους που ανέδειξε ο κόσμος τα τελευταία 40 έτη, ένα πληθωρικό και παθιασμένο με την τελειότητα λυρικό καλλιτέχνη και να πάρουν φως από την λαμπερή του προσωπικότητα.

Στη συνέχεια, οι νεαροί και πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες τραγούδησαν άριες με συνοδεία πιάνου μπροστά στο Τρικαλινό φιλόμουσο κοινό στα πλαίσια του Gala όπερας υπό το βλέμμα του κ. ΚΑΒΡΑΚΟΥ, αλλά και των εκατοντάδων συμπολιτών που αγκάλιασαν αυτή τη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων.

Τις καλύτερες εντυπώσεις όμως άφησε και η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων με την ευκαιρία του κλεισίματος της Β’ Περιόδου λειτουργίας της που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τον Δ. Καβράκο ο οποίος εξεπλάγη θετικά με τις μουσικές εξελίξεις στην πόλη μας.

Μαγικοί ήχοι πλημμύρισαν το Πνευματικό Κέντρο, με 40 νεαρούς μουσικούς επί σκηνής που εκτέλεσαν υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Κτιστάκη έργα από όπερες μεγάλων συνθετών στα πλαίσια του Gala όπερας, αλλά και έργα άλλων συνθετών.

Οι εντυπώσεις του κ. ΚΑΒΡΑΚΟΥ, των συμμετεχόντων στο Master Class καθώς και των παρευρισκομένων ήταν εξαιρετικές και προκάλεσαν θετικά και εγκωμιαστικά σχόλια τόσο για τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων (επιμελήθηκε την άψογη διοργάνωση του διήμερου master class και την μεγάλη μουσική εκδήλωση της Κυριακής) όσο και για την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.

Την εκδήλωση τίμησαν σε όλη την διάρκειά της με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον πρώτο πολίτη της πόλης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος βοήθησε πολύ στη διοργάνωση δίδοντας τις απαραίτητες εντολές – κατευθύνσεις για την προετοιμασία των χώρων και τον προκάτοχό του και ένθερμο φίλο του ΣΦΜΤ κ. Χρήστο Λάππα. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής κ. Α. Παπαδόπουλος.

Μετά το πέρας της συναυλίας ο Δημήτρης Καβράκος έγινε αποδέκτης ενθυμημάτων της παρουσίας του στην πόλη μας από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων κ. Ιωάννη Γεωργιάδη, ο οποίος  αφού ευχαρίστησε τον κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΒΡΑΚΟ για την ανιδιοτελή παρουσία και διδασκαλία του στο Master Class, του επέδωσε τιμητική πλακέτα με μουσικό περιεχόμενο, τονίζοντας την συνεχή υποστήριξη και προσφορά του στον Σύλλογο.

Επίσης, το μέλος του Δ.Σ κ. Ευάγγελος  Ρουσιαμάνης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον μαέστρο της ΣΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΤΙΣΤΑΚΗ και τον συνεχάρη για την άψογη καθοδήγηση και τη συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία της Ορχήστρας.

Ο Δημήτρης Καβράκος, αυτός ο μεγάλος Τρικαλινός, αναχώρησε για τις Η.Π.Α δίδοντας υπόσχεση να επισκεφθεί  σύντομα ξανά την πόλη μας με την ευκαιρία ενός καλύτερου σε επίπεδο προδιαγραφών  και μεγαλύτερου σε διάρκεια master class.

Ο πρόεδρος, το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων συγχαίρουν τους συμμετέχοντες στο Master Class και στο Gala όπερας:

Αννοπούλου Φωτεινή, Αλεξίου Κατερίνα, Παζαρά Ραφαέλα – Κων/να, Γκίνα Χιονάτη, Γκουνέλα Bασίλειο, Δελιαλή Αλέξανδρο, Καστρίτη Δημήτριο, Μάνη Βαΐα, Πικιώνη Ινώ – Μαρία, Τσαρουχά Σταματία και Τσιλιμίγκα Ιωάννα.

xorigoi

Επίσης, συγχαίρουν τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων:

Αναστασίου Δανάη Βιολί
Αναστασίου Στέλλα Βιολί
Αντωνιάδη Αθηνά – Δήμητρα Βιόλα
Γρηγορίου Παρασκευή Βιολί
Γρηγορίου Ευαγγελία Βιολί
Ηλιόπουλος Νικόλαος Βιολί
Κομπούρα Εύη (Παρασκευή) Φλάουτο
Κομπούρα Έλενα Τρομπέτα
Κουκουλέτσος Βάϊος Σαξόφωνο
Λαγού Βασιλική Βιολί
Λιάκου Χριστίνα Βιολί
Λιάνου Χριστίνα Βιολί
Μέρμηγκα Ελίνα Φλάουτο
Μητάκου Αννέτα Βιολί
Μπάκου Στεφανία Μαρία Βιολί
Ντινοπούλου Γεωργία Βιολί
Ντιντής Παναγιώτης Ευφώνιο
Ντόγκα Δήμητρα Βιολί
Πεσλή Στυλιανή Βιολί
Ριζάς- Πιντζόπουλος  Πάρις Βιολί
Σάρρη Διονυσία Τρομπέτα
Σταφυλά Στυλιανή – Φιλοθέη Βιολί
Τσόγκα Εβελίνα Βιολί
Χαχάμη Φωτεινή Βιολί
Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος Κρουστά
Αλεξανδρόπουλος Αναστάσιος Κρουστά
Δήμζα Ιωάννα – Ραφαέλα Βιολί
Κωστίκα Δήμητρα Φλάουτο
Σίνη Δέσποινα – Μαρία Φλάουτο
Ζιώγας Μιχάλης Βιολί
Νεστορίδης Χρήστος Βιολί
Κοκκόβα Έλενα Φλάουτο
Αλεξανδρόπουλος Αργύρης Κρουστά
Τσιόγα Αποστολία Φλάουτο
Γιαννάκας Στέφανος Τρομπόνι