ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΟΝ

AFISA_SON_2016
Master Class Λυρικού Τραγουδιού – Gala Όπερας – Συναυλία πέρατος Β΄Περιόδου ΣΟΝ
12 Οκτωβρίου 2016
wp_20160925_12_24_15_pro
ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017
12 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΟΝ

wp_20160925_12_31_51_pro

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΟΝ

 Βιογραφικό Δημήτρη Κτιστάκη

ktistakis

Ο κ. Δημήτρης Κτιστάκης ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Saarland, όπου απέκτησε Δίπλωμα Καθηγητή Πιάνου καθώς και 3 Μεταπτυχιακά Διπλώματα: Σολιστικό Δίπλωμα Πιάνου, Διεύθυνση Χορωδίας και Διεύθυνση Ορχήστρας. Εργάστηκε ως βοηθός Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας και της χορωδίας του Πανεπιστημίου του Saarland.

Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής επί 10 συνεχή έτη φωνητικών συνόλων, Α’ μαέστρος της πολυβραβευμένης χορωδίας Μadrigalchor Dillingen και υπότροφος του Ιδρύματος Richard Wagner. Υπήρξε μέλος κριτικών επιτροπών σε διαγωνισμούς χορωδιών (Saarbrucken, Osnabruck) της Γερμανίας και διηύθυνε χορωδίες σε επίσημες τελετές του κρατιδίου του Saarland. Πλήθος συναυλιών του μεταδόθηκαν ζωντανά από το γερμανικό ραδιόφωνο. Συνδιηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων σε παραγωγές όπερας, οπερέτας και μιούζικαλ. Δίδαξε το μάθημα Διεύθυνση Φωνητικών Συνόλων Ι & ΙΙ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, ο Δημήτρης Κτιστάκης είναι καθηγητής πιάνου και θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, καλλιτεχνικός Διευθυντής των Ορχηστρών του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, του Γυναικείου φωνητικού συνόλου Λάρισας ‘InDonnation’ και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας στον τομέα της διεύθυνσης χορωδίας. Στο ενεργητικό του υπάρχουν ηχογραφήσεις για το γερμανικό ραδιόφωνο και τηλεόραση καθώς και εμφανίσεις ως σολίστ, μαέστρος και συνοδός μουσικών συνόλων στη Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ρουμανία, Ισπανία και Ιταλία.

 

Βιογραφικό Σοφίας Γιολδάση

gioldasi

 

Η κ. Σοφία Γιολδάση είναι αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Μουσικής Παιδαγωγικής/ Μουσικολογίας του Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ. Σπούδασε, επίσης, Διεύθυνση Χορωδίας (Bachelor & Master) στο Conservatorium van Amsterdam της Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τους Jos Vermunt και Sam ten Velden και διηύθυνε συναυλίες με έργα όπως τα Carmina Burana του Orff, η St. Nicolas Cantata του Britten, κ.ά. Από το 2011 μέχρι το 2013 διηύθυνε την μικτή χορωδία Arnold Schönberg Kamerkoor στο Leiden. Εργάστηκε με παιδιά και νέους ως μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας Nieuw Amsterdams Kinderkoor (2011-2014) με την οποία εμφανίστηκε στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Ολλανδίας και ηχογράφησε για τις Universal Music / Deutsche Grammophon και την Ολλανδική Ραδιοφωνία & Τηλεόραση.Καλείται συχνά να διδάξει σε master classes, σεμινάρια και workshops σε Ελλάδα, Τουρκία και Ολλανδία. Από τον Νοέμβρη του 2015 διευθύνει την Παιδική Χορωδία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσ/νίκης.

 

 

 

 

Βιογραφικό Βασίλη Σαΐτη

saitis

 

Ο κ. Βασίλης Σαΐτης κατέχει, από το 2002, τη θέση του Α’ Κορυφαίου στα βιολοντσέλα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Σπούδασε τσέλο στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου αποκτώντας τα πτυχία Bachelor of Music (2000) και Master of Music (2003). Για πέντε χρόνια (1995-1999) εκπροσώπησε, κατόπιν πανευρωπαϊκού διαγωνισμού, την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης, την τελευταία χρονιά ως α’ κορυφαίος, και εμφανίστηκε σε ιστορικές αίθουσες όπως η Φιλαρμονική στο Βερολίνο και το Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Ως σολίστ εμφανίζεται τακτικά με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γαλλία. Είναι μέλος του disson Art ensemble, με το οποίο έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Δανία, Ισπανία και Ελβετία.