zygos
Η ΣΟΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ
11 Ιανουαρίου 2017
ΚΑΡΔΙΤΣΑ_ΑΦΙΣΑ
«Ένα μαγευτικό ταξίδι από τον J.Haydn στη Νέα Ορλεάνη»
10 Μαρτίου 2017

Μεγάλες σονάτες για βιολί και πιάνο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΡΕΣΙΤΑΛ_ΠΑΛΗΟΣ

”Μεγάλες σονάτες για βιολί και πιάνο”

                         

                    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΛΗΟΣ                                          ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣGrammatikopoulosPalios_1

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 20.00 μ.μ

τα Τρίκαλα υποδέχονται τους σολίστες

ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΛΗΟ & ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ

σε μια μοναδική συναυλία στο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Πρόκειται για  δυο εξαίρετους  μουσικούς οι οποίοι θα χαρίσουν αξέχαστες ερμηνείες στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας εκτελώντας τα παρακάτω έργα:

 

  • W.A. Mozart  Sonata in G Major K 301

Allegro con spirit

Allegro

  • J. Brahms        Sonata in D minor op. 108

Allegro

Adagio

Un poco presto e con sentimento

Presto agitato

  • C. Franck Sonata on A minor

Allegretto ben moderato

Allegro

Ben moderato: Recitative-Fantasia

Allegretto poco mosso

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΛΗΟΣ

Γεννημένος στην Καρδίτσα o σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός χαρακτηρίστηκε ως «καταπληκτικός πιανίστας» (Cyprien Katsaris) και  «ασυνήθιστα χαρισματικός, επικοινωνιακός και αφοσιωμένος μουσικός με σπουδαία φινέτσα, εκφραστικότητα και καλλιτεχνική οντότητα» (Y. Solomon).Διπλωματούχος πιάνου και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σπούδασε στις Μουσικές Ακαδημίες Βερολίνου και Λειψίας με τους G. Sava και M. Tomas, όπου έλαβε σολιστικό δίπλωμα και master με άριστα παμψηφεί και διάκριση, ενώ μελέτησε παράλληλα μουσική δωματίου και διεύθυνση ορχήστρας. Θήτευσε κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως οι A. Ciccolini, M. Perahia,  C. Katsaris, Y. Solomon, R. Szidon, Γ. Χατζηνίκος. Είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕKΠΑ.Υπήρξε υπότροφος των Ιδρυμάτων Ι. Κωστόπουλου, Κόσμος εν Αρμονία, του Κρατιδίου της Σαξονίας, του Friedrich Ebert Stiftung και του ΙΚΥ και βραβευθείς πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Τιμήθηκε με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και κέρδισε το Βραβείο Gina Bachauer του Ιδρύματος World in Harmony. Από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής τού απονεμήθηκαν οι διακρίσεις του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς και του καλύτερου δίσκου από Έλληνα καλλιτέχνη. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε σημαντικές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ρωσία, Νορβηγία, Ρουμανία, Κύπρο, Τουρκία, Η.Π.Α.) και σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου (Philharmonie Βερολίνου, Κοnzerthaus Βιέννης, Carnegie Hall Ν. Υόρκης Φιλαρμονική Όσλο, Auditorio de Falla Γρανάδας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Στις ηχογραφήσεις του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων συνεργασία με τη Naxos. Έχει συμπράξει επανειλημμένα με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικές του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudad de Granada κ.ά.) και έχει πραγματοποιήσει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων.Πρώην μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Aurora της Γερμανίας και του συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, έχει διατελέσει λέκτορας πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς κύκλου συναυλιών Νέοι Κλασικοί.

ΑΠΟΛΛΩΝ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε σπουδές βιολιού στο Ωδείο Αθηνών με τον Π.Δεσποτίδη.Κατά τη διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε με βραβεία και χρηματικά έπαθλα για την επίδοση του.Το 1991 αποφοίτησε από το Αττικό Ωδείο με υψηλές διακρίσεις .Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές του στην Αυστρία και την Γερμανία με τους Στ. Καφαντάρη, Χρ.Πολυζωίδη και Β.Ράντεμαχερ ενώ αναζήτησε περαιτέρω μουσικά ερεθίσματα συμμετέχοντας σε σεμινάρια των Λ.Ντάβιντ, Λ.Μόρντκοβιτς, Ζ.Μπρον, Γ.Χαλας.Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με Άριστα από το Μουσικό Πανεπιστήμιο του Τρόσινγκεν.  Εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ συμπράττοντας με σύνολα και συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, Λούκας Ντάβιντ ανσάμπλ, ορχήστρα του διαγωνισμού Άλπε-Άντρια, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Σολίστ της Πάτρας, Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας,     Royal Danish Orchestra ensemble κ.α.) Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών, μέλος του Τρίο Άρτε ενώ κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με χαρισματικούς μουσικούς  σε συναυλίες και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό(Φεστιβάλ της Μαγιόρκα,Armonie della Sera,Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας ,Διεθνές Φεστιβάλ Σαντορίνης,Φεστιβάλ Κυκλάδων κ.α.)Έχει προσκληθεί από τον φημισμένο Αυστριακό βιολιστή Λούκας Ντάβιντ να συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ μουσικής δωματίου που διεξάγεται στη Λίμα του Περού προς τιμήν του. Έχει επίσης εμφανιστεί στην τηλεόραση και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο. Ως ντούο με την πιανίστα αδερφή του Μίνα Γραμματικοπούλου, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε αξιόλογα φεστιβάλ και σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, όπως το Φεστιβάλ Πεντέλης,ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος,το Ωδείο Φίλιππος Νάκας,το Μουσείο Γουλανδρή,η Εκπαιδευτική Τηλεόραση της ΕΡΤ,ενώ ήταν επίτιμοι προσκεκλημένοι του Τρίτου Προγράμματος στον εορτασμό για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του.Ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία, κυρίως μετά την θητεία του ως καθηγητής βιολιού και Επόπτης της Σχολής Εγχόρδων στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.    Έχει διατελέσει καθηγητής βιολιού στο Ωδείο Αθηνών ενώ προσκαλείται τακτικά ως καθηγητής σε θερινά σεμινάρια(Art Campus,Φεστιβάλ Πηλίου,Θερινή Ακαδημία του Φεστιβάλ Κυκλάδων κ.α.) και ως μέλος επιτροπής σε γνωστούς μουσικούς διαγωνισμούς(Ταλέντα Φίλωνα, ακροάσεις της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.α.).Σήμερα διδάσκει στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών.  Έχει βραβευτεί στον διεθνή διαγωνισμό βιολιού Άλπε-Αντρια στη Γκορίτσια της Ιταλίας, αποσπώντας κολακευτικές κριτικές από τον τύπο κατά τις επακόλουθες συναυλίες σε πόλεις της Ιταλίας, της Αυστρίας,της Σλοβενίας και της Κροατίας. Από το 2003 είναι Κορυφαίος Α’ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.  Ο Απ. Γραμματικόπουλος παίζει με ένα βιολί Vuillaume ,ευγενή χορηγία του συναδέλφου του Δημ.Σέμση.

Ε ί σ ο δ ο ς        Ε λ ε ύ θ ε ρ η

logo_ΣΦΜΤ